واشر سرسیلندر چیست؟ همانطور که از نام این قطعه پیداست، واشر سرسیلندر وظیفه عایق بندی موتور خودرو را بر عهده دارد.
این قطعه به شکلی روی سیلندر قرار گرفته و منافذ آنرا عایق می کند و در نتیجه مانع از خروج سوخت از موتور می شود.
این واشر بین بلوک سیلندر و سر سیلندر قرار می گیرد و محفظه احتراق را به خوبی عایق بندی می کند.(برای خرید واشر سر سیلندر پراید کلیک کنید)
لازم به ذکر است که این واشر علاوه بر جلوگیری از خروج سوخت و گاز از درون موتور، مانع از ورود آب و روغن به داخل موتور ماشین می شود.
جالب است بدانید این قطعه تاثیر فراوانی در بهبود فرآیند احتراق دارد زیرا در صورت عدم عایق بندی صحیح موتور،احتراق به درستی صورت نگرفته و پیستون به سختی به حرکت در خواهد آمد.
وظیفه اصلی واشر سرسیلندر چیست؟
در قسمت قبل در مورد واشر سرسیلندر توضیح داده شد و تا حدودی با وظیفه و عملکرد این قطعه حیاتی در موتور آشنا شدیم، اما لازم به ذکر است که وظایف اصلی واشر سرسیلندر خودرو عبارت اند از:
- آب بندی موتور و سیلندر
- جلوگیری از خروج گاز و سوخت از موتور
- جلوگیری از ورود آب و روغن به داخل موتور
- هدایت مایعات خنک کننده
- تنظیم دمای سوپاپ
- جلوگیری از مخلوط شدن مایع خنک کننده با روغن موتور
سوختن واشر سرسیلندر
سوختن واشر سرسیلندر یکی از مشکلات مهمی است که ممکن است برای هر خودرو ای رخ دهد لذا باید با نشانه های آن به خوبی آشنا باشید تا از وارد شدن هزینه های مختلف به خودرو جلوگیری نمایید.
همانطور که گفته شود، واشر سرسیلندر وظیفه آب بندی موتور خودرو را بر عهده دارد لذا سوختن این قطعه باعث وارد شدن آب به درون موتور خودرو شده و مشکلات جدی در فرآیند احتراق موتور ایجاد خواهد شد.
جالب است بدانید که در صورت سوختن واشر سرسیلندر آب رادیاتور با روغن موتور ترکیب شده و در نتیجه روغن موتور غلظت استاندارد خود را از دست خواهد داد.
به همین خاطر قطعات اصلی دورن موتور که با روغن تماس دارند، با مشکلات و خرابی های جدی روبرو خواهند شد.(برای خرید واشر سر سیلندر پژو کلیک کنید)
پس باید با نشانه های سوختن واشر سرسیلندر به خوبی آشنا باشید تا بتوانید از ایجاد این مشکلات جلوگیری نمایید.
نشانه های سوختن واشر سر سیلندر
خوشبختانه سوختن یا نیم سوز شدن واشر سرسیلندر نشانه هایی دارد و می توان قبل از وارد شدن آسیب های جدی به موتور آنرا برطرف کرد.
لذا باید حتما با تمامی نشانه های سوختن واشر سرسیلندر آشنا باشید که در ادامه اصلی ترین و مهم ترین نشانه های سوختن یا نیم سوز شدن این قطعه توضیح داده شده است.
1. کم شدن آب رادیاتور ماشین
یکی از اصلی ترین نشانه های سوختن واشر سرسیلندر کم شدن آب رادیاتور خودرو می باشد، زیرا همانطور که گفتیم این قطعه وظیفه آب بندی موتور را دارد که در صورت سوختن، آب درون رادیاتور وارد موتور شده و در نتیجه آب رادیاتور کم می شود.
البته شایان ذکر است که کم شدن آب رادیاتور می تواند به خاطر عوامل دیگری مانند نشتی رادیاتور نیز، باشد.(برای خرید واشر سر سیلندر پژو 206 کلیک کنید)
2. تشکیل حباب درون رادیاتور
در صورت سوختن واشر سرسیلندر گاز درون موتور خارج شدن و به درون رادیاتور خودرو نفوذ می کند، به همین خاطر تشکیل شدن حباب درون رادیاتور می تواند به خاطر سوختن یا نیم سوز شدن واشر سرسیلندر باشد.
3. خروج دود سفید از اگزوز
از دیگر نشانه های سوختن واشر سرسیلندر خروج دود سفید از اگزوز در زمان روشن کردن ماشین می باشد.
زیرا در زمان خاموش بودن ماشین، آب درون رادیاتور خودرو تحت فشار است و به علت خرابی واشر سرسیلندر وارد موتور و محفظه احتراق می شود.
به همین خاطر زمانی که ماشین روشن می شود این آب بخار شده و از اگزوز ماشین خارج می شود که در نتیجه دود خارج شده از اگزوز به رنگ سفید می باشد.
4. خروج دود آبی از اگزوز ماشین
در صورت سوختن واشر سرسیلندر مقداری آب و روغن به درون محفظه احتراق نفوذ کرده و در صورت روشن شدن خودرو، دود خارج شده از اگزوز به رنگ آبی کم رنگ می باشد.
پس زمانی که دود آبی پس از روشن شدن خودرو از اگزوز ها خارج شد، نشانه از سوختن واشر سرسیلندر می باشد.
5. تغییر رنگ روغن موتور
یکی از نشانه های اصلی و مهم که در تشخیص سوختن واشر سرسیلندر که بسیار حائز اهمیت است، تغییر رنگ روغن موتور خودرو می باشد.
زمانی که شما گیج روغن را بیرون می کشید و روغن از رنگ طبیعی خود به رنگ شیری یا نسکافه ای تغییر کرده است این نشانه خبر از سوختن واشر سر سیلندر می دهد.
همچنین زمانی که درب روغن را باز می کنید و با رنگ نسکافه ای روغن مواجه می شوید باید به یک مکانیکی برای تعویض واشر سرسیلندر خودرو مراجعه فرمایید.
6. وجود آب و روغن روی موتور
زمانی که واشر سرسیلندر به شدت سوخته باشید نشتی موتور به حتی زیاد می شود که می توان آب و روغن را روی موتور مشاهده کرد. همانطور که گفته شد زمانی این اتفاق رخ می دهد که واشر سرسیلندر به شدت سوخته باشد، بنابراین در اکثر مواقع احتمال مشاهده این علامت بسیار پایین است.
7. کاهش توان موتور
سوختن این قطعه باعث نفوذ آب به درون محفظه احتراق خودرو خواهد شد، لذا احتراق به درستی صورت نگرفته و خودرو با افت توان مواجه می شود، بنابراین یکی از علت های افت توان و کاهش شتاب خودرو، سوختن واشر سرسیلندر می باشد.
8. دیر روشن شدن خودرو
سوختن این قطعه باعث ایجاد مشکل در فرآیند احتراق موتور شده و در نتیجه خودرو به سختی روشن خواهد شد. معمولا در مواقعی که خودرو چند ساعت خاموش است و سرد شده است، این مشکل رخ می دهد.
9. وجود روغن در رادیاتور
یکی از وظایف اصلی واشر سرسیلندر آب بندی موتور می باشد، بنابراین در صورت خرابی واشر سرسیلندر موتور از حالت آب بندی خارج شده و روغن موتور به درون رادیاتور نفوذ می کند.
دلایل سوختن واشر سرسیلندر
در قسمت قبل اغلب نشانه های سوختن واشرسرسیلندر خودرو ذکر شد، اما بهتر است با دلایل سوختن این قطعه آشنا باشید تا بتوانید از این مشکل پیشگیری نمایید. برخی از دلایل سوختن واشر سرسیلندر خودرو عبارت است از:
- داغ شدن بیش از اندازه موتور به دلیل کم شدن آب رادیاتور یا جوش آوردن
زمانی که آب رادیاتور کم باشد یا موتور خودرو جوش آورده باشد، دمای موتور به شدت بالا رفته که این افزایش دما باعث سوختن واشر سرسیلندر خودرو می شود.
- مشکلات مربوط به بستن واشر سرسیلندر
یکی از بیشترین دلایل سوختن واشر سرسیلندر به خاطر کوتاهی مکانیک در بستن این قطعه می باشد، زیرا باید واشر سر سیلندر به صورت درست در جای خود قرار بگیرید تا آب بندی موتور به درستی انجام شود، به همین خاطر اشتباه بستن واشر سرسیلندر باعث سوختن آن خواهد شد.
- مشکلات مربوط به سیستم خنک کننده به خصوص فن خودرو
اگر فن خودرو خراب باشد و سیستم خنک کننده به درستی کار نکند، دمای موتور به شدت بالا رفته که این افزایش دما در طولانی مدت باعث سوختن این قطعه خواهد شد.
کلام پایانی
سوختن واشر سرسیلندر یکی از مشکلات جدی خودرو است که ممکن است اکثر افراد با آن مواجه شوند، سوختن این قطعه می تواند آسیب های زیادی به موتور و سایر قطعات موتور خودرو وارد کند.
به همین خاطر آشنایی با نشانه های سوختن آن می تواند در کاهش هزینه های وارد شده به موتور خودرو بسیار موثر باشد.
در این مقاله به طور کامل در مورد واشر سرسیلندر و نشانه های سوختن آن توضیح داده شد، لذا در صورت داشتن هر گونه سوال در مورد این قطعه می توانید آنرا در انتها همین مقاله و در بخش نظرات از ما بپرسید تا کارشناسان کاروپارت پاسخگوی شما عزیزان باشند.